Поздравителен адрес по повод Световния ден на здравето и професионален празник на здравния работник – 7 април, изпрати областният управител Катя Димитрова до лекарите и медицинските специалисти в областта. 

„Вашите търпение и упоритост будят възхищение! В двете години на пандемия Вие проявихте огромна загриженост, професионализъм и хуманност в стремежа за опазване на човешкия живот и здраве. Това изисква отговорност и прави професията Ви не просто избор, а призвание, за което се изисква голямо сърце. С любовта към хората, която носите, винаги ще бъдете подкрепата, от която всички се нуждаем.”, посочва областният управител. 

На този ден бих искала да изразя своята благадарност за проявената всеотдайност! На Вас и Вашите семейства желая здраве и оптимизъм, вяра и удовлетвореност!, се казва още в поздравителния адрес.

Той е изпратен до директорите на трите болници в Кюстендилска област – МБАЛ „д-р Н. Василев” АД, МБАЛ „Св. Иван Рилски” ЕООД и МБАЛ „Св. Иван Рилски-2003” ООД,, Сдружението на общопрактикуващите лекари в Кюстендилска област, ЦСМП-Кюстендил, РЗИ-Кюстендил, РЗОК-Кюстендил и Регионалната колегия на Български лекарски съюз.