Нови 27 положителни проби за Ковид-19 има през изминалото денонощие в област Кюстендил. Положителните случаи са от общините: Дупница – 15, Кюстендил – 7, Сапарева баня – 2, Кочериново – 2 и Бобов дол – 1, съобщават от Областния оперативен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил са хоспитализирани 15 души. На интензивно лечение са трима от тях, други трима пациенти също са в по-тежко състояние и на кислород.

Към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница са хоспитализирани 27 лица. От тях двама пациенти са интубирани, петима други също са в тежко състояние и на интензивно лечение. Има 15 души на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 18 пациенти. Един от тях е в реанимация, други трима души също са в по-тежко състояние. Девет от хоспитализираните лица са на кислородна терапия.

През изминалото денонощие е починала 73-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Кюстендил. Областният оперативен щаб поднася искрени съболезнования на семейството и близките.