73-ма служители на РДПБЗН – Кюстендил са наградени

В чест на празника си служителите от РДПБЗН – Кюстендил организираха от 13 до 19 септември в областта Седмица на пожарната безопасност с откриване на изложба „С очите си видях бедата“, Дни на отворените врати – през Седмицата районните служби ще посрещнат деца от детските градини, ученици и граждани, превантивните кампании ще се осъществяват до края на м. септември.

В читалище „Братство“ бе открита от директора на РДПБЗН комисар Св. Георгиев и председателя на читалището Иван Андонов изложбата с 80 рисунки на ученици от Кюстендилска област с мотото „С очите си видях бедата“, 10 рисунки продължават участието си в националния кръг на изложбата. Изложбата в читалище „Братство“ може да се види от гражданите и гостите на Кюстендил до 19 септември.

По случай Празника за постигнати високи резултати и конкретен съществен принос в изпълнение на служебни задължения от служители, проявили висок професионализъм и себеотрицание, воля и мъжество при овладяването и ликвидирането на масивни пожари, възникнали в периода 31 юли – 11 август 2021 г, като не са допуснали огънят да се разпространи и обхване селата Ломница, Гърбино, Долно село, Чудинци, Коняво, Пастух, Тишаново, Фролош, Ваксево и Слатино в областта, при които са спасени 170 къщи и сгради, над 17 000 дка гора, 125 дка гора, 20 дка овощни градини и по повод професионалния празник на служителите със заповед на министъра на вътрешните работи Бойко Рашков са наградени 15 служители на РДПБЗН – Кюстендил, с колективна парична награда, със заповед на директора на ГДПБЗН с Писмена похвала са наградени 46 служители, със заповед на директора на РДПБЗН са наградени с „Писмена похвала“ 11 служители.

Комисар Светослав Георгиев – директор на РДПБЗН – Кюстендил, поздрави колегите си по празничния повод, благодари им за отдадеността на работата, за издръжливостта в борбата с огъня, за резултатните им усилия при големите пожари през това лято да не допуснат човешка жертва, комисар Георгиев изрази своята благодарност и към гражданите, помогнали в овладяването на стихията, многобройните служители на горските стопанства и за осезаемия принос на представителите на Доброволните формирования към общините Кюстендил и Бобошево. Той им пожела здраве и устойчивост, да преодоляват успешно трудностите и винаги да са спокойни семействата им за тях.