Ликвидиран е пожарът в с. Чудинци, който възникна на 5 август. Той се разви върху 2630 дка горски и селскостопански фонд, унищожени са 920 дка горски насаждения. В този пожар изгоряха в края на миналата седмица 6 необитаеми къщи и 2 селскостопански постройки. В района на пожара остават да дежурят 2 екипа – от РСПБЗН и Горското стопанство.

Продължава гасенето на пожара, който възникна снощи в землището на с. Фролош, на място работят 4 екипа от районните служби ПБЗН, 5 екипа на горските стопанства, 8 доброволци от община Кочериново и 15 човека местно население.


Благодарност по имейла получи директорът на РДПБЗН – Кюстендил, комисар Св. Георгиев от Диана Йовчева, в което се казва:

"Уважаеми господин Директор, искам да изкажа голямата си благодарност на всички ваши служители, които гасиха и гасят пожара в с. Ломница. Видях с очите си техните усилия и саможертва. От цялото си сърце им благодаря. Огромно Благодаря на тези мъже и на вас, като техен ръководител."

Пожарът в с. Ломница, възникна на 5 август и бе ликвидиран късно вечерта на 7 август. Той обхвана около 520 дка. от които 300 дка сухи треви и храсти и 220 дка иглолистна гора. Изгоряха 8 необитаеми и сезонно обитаеми къщи и 10 неизползваеми спомагателни постройки.