Окръжен съд – Кюстендил потвърди решение на Районен съд – Кюстендил, с което на основание Указа за борба с дребното хулиганство е определено наказание „Задържане в структурно звено на МВР“, за срок от 5 денонощия, по отношение на мъж извършил непристойни действия в кафене на централната алея в Кюстендил.

На 07.06.2021 г., в кафе – аперитив на бул. „България“, на публично място, И. Т. е извършил непристойна проява, изразяваща се в псувни, ругатни и други неприлични изрази, като е имал оскърбително държание към присъстващите на място лица, с което е нарушил обществения ред и спокойствието на гражданите. Консумирал алкохол, през цялото време обиждал сервитьорите в обекта, ругаел и клиенти седнали на съседните маси, захвърлил запалка по тях, отказвал да плати сметката си.

Пред съда, мъжът заяви, че „не е направил, кой знае какво“, че „не е убил човек в крайна сметка“, както и че „може и да бъде и по- агресивен, защото има черен колан по бойни изкуства.

В обясненията си, той не отрича, че е имал скандално поведение, но според неговата лична в преценка, в гр. София, откъдето е той, такова поведение не се приема за укоримо. Сам заявява, че когато е уморен и употребил алкохол, става по- агресивен. Твърди, че дава големи бакшиши на сервитьорите, което според него е достатъчно, за да оправдае такова държание.