Изложбата е аудио-визуален проект на Диляна Стоименова и Филип Панчев, в който заедно изследват взаимодействието между съвременните технологии, човека и природата чрез различни дигитални медии. Представени са фотографии, видео, инсталации и триизмерна визуализация, постигната чрез фотограметрия.

Диляна Стоименова е родена в Кюстендил. Завършва магистратура "Фотографско изкуство" в НБУ. Има участия в групови изложби в страната и чужбина в Софийски арсенал – музей за съвременно изкуство (САМСИ), Галерия "Синтезис", Център за култура и дебат "Червената къща", Галерия "Алма матер" в София, Художествена галерия "Владимир Димитров – Майстора" в Кюстендил, Съюз на българските художници в Пловдив, "Български културен институт" в Берлин и Мултимедиен център "Мала Станица" в Скопие. Организатор е на Творческа резиденция "RESET 2021". Участва в настоящи проекти на ХГ "Владимир Димитров - Майстора" и други.

Филип Панчев е роден в София. Завършва "Графичен дизайн" в Национална професионална гимназия по полиграфия и фотография в град София. Учи "Фотография" в НАТФИЗ "Кръстьо Сарафов". Координатор и дизайнер по проект Творческа резиденция "RESET 2021', както и участник в изложбата към нея в ХГ "Владимир Димитров - Майстора". В периода 2008 - 2021 година участва в редица проекти с фоторепортаж, предпечат и видео, сред които "София Куиър Форум", "Аксиома и печал" и други.

Пирговата кула се намира в централната част на града до Римските терми и представлява четириетажна отбранителна кула от времето на средновековен Велбъжд. Паметник на културата с категория “национално значение” към Регионален исторически музей “Акад. Йордан Иванов”, град Кюстендил.

Изложбата ще продължи до 24 юни.

На 5,12 и 19 юни изложбата ще бъде отворена от 10:00 до 17:00 ч. Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура".

За уговорка за посещения тел. 0899570785