Втори ден продължава да гори общинското сметище на Кюстендил, което се намира в близост до село Радловци. На този етап няма опасност за населението и намиращата се наблизо борова гора, това съобщиха от ОД на МВР- Кюстендил

Дежурни екипи на пожарната се намират на сметището и непрекъснато поливат димящите боклуци с вода. Тъй като огънят е във вътрешността на натрупания боклук се използва и земна маса, с която се затрупва проблемният участък.

Хората в района на село Радловци са притеснени, че дори да не стигне до тях огъня с такъв пожар се замърсява природата.

"За къщите дори да не се притесняваме, се притесняваме за околната среда. Само се трупа боклук без да се прави нещо. Боклука беше по натам сега дойде до селото вече. Това за мен е екологически неправилно“ каза жителя на село Радловци Георги Карпузов.

"Не вярвам да стигне до къщите в селото. Много е далече. Все още няма сухи треви и дървета. По-скоро не се притеснявам. Най-лошото е, че няма правила по които да се извозва боклука до сметището. По пътя е боклуци и мърсотия. От камионите изпадат всякакви неща.“ допълни Цветан Танев също жител на село Радловци.

Дежурни екипи на пожарната ще продължат да бъдат на място и в следващите няколко дни.