Общо 64 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалото денонощие. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Дупница – 26, Кюстендил – 23, Бобов дол – 6, Кочериново – 4, Невестино – 2, в Рила, Сапарева баня и Бобошево има по една нова положителна проба, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата 40 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях двама са на интензивно лечение и в тежко състояние, а други 31 са в средно тежко и на кислород.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 53-ма души. От тях двама пациенти са на интензивно лечение, а 8 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 30 лица. От тях един е в реанимация, а други 22-ма са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалото денонощие има починали двама души – жена на 61 г. от община Дупница и мъж на 74 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.