Общо 48 са новодиагностицираните лица с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 24, в Дупница – 15, Бобов дол – 5, Кочериново - 3 и един нов случай в Сапарева баня, съобщават от Областния кризисен щаб.
Към днешна дата 30 са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са на интензивно лечение и в тежко състояние, а други 20 са в средно тежко и на кислород.
В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 77 души. От тях четирима пациенти са в реанимация, а 11 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.
 
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 45 лица. Един от тях е на интензивно лечение и в тежко състояние, а 25 други са на кислород и в средно тежко състояние.
През изминалото денонощие има починали четирима души от община Кюстендил – 80-годишен мъж и жени на 43 г., 78 г. и 85 г. Всички лица са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.