Общо 62 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 25, в Дупница са 28, Кочериново – 1, Бобов дол – 4, Сапарева баня - 2, Рила – 1 и Невестино – 1, съобщават от Областния кризисен щаб. 
В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 31 лица. От тях трима са на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние. Всички са на кислородна терапия. 
Към днешна дата 33-ма са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях четирима са в реанимация, а други 14 са в средно тежко състояние и на кислород. 
В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 72-ма души. От тях двама са интубирани, а  12 други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние. 
През изминалите 24 часа има починали четирима души – 67-годишна жена от община Дупница; мъж на 70 г., мъж на 71 г. и жена на 81 г. от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.