Общо 87 са новите положителни случаи с Ковид-19 в Кюстендилска област през изминалите 24 часа. Новозаразени с инфекцията лица има в общините: Кюстендил – 48, в Дупница са 26, Кочериново – 5, Бобов дол – 4, Рила – 3 и Невестино – 1, съобщават от Областния кризисен щаб.

В Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница са настанени за лечение 21 лица. От тях трима са на интензивно лечение, а останалите пациенти са в средно тежко състояние. Всички са на кислородна терапия.

Към днешна дата 32-ма са хоспитализираните пациенти в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях четирима са в реанимация, а други 14 са в средно тежко състояние и на кислород.

В Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 66 души. От тях двама са интубирани, а десет други са в по-тежко състояние. По-голяма част от останалите пациенти са на кислород и в средно тежко състояние.

През изминалите 24 часа има починали двама души – 90-годишна жена, с придружаващи заболявания, от община Дупница и 75-годишен мъж от община Кюстендил. Областният кризисен щаб изказва искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.