През изминалото денонощие в област Кюстендил има 58 нови положителни случаи с Ковид-19. По общини новозаразените са съответно: Кюстендил – 34, Дупница – 14, по четирима са новозаразените в Бобов дол и Бобошево, двама са в Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

Към днешна дата в Ковид отделението на болницата в град Кюстендил са хоспитализирани 75 души. Двама пациенти са интубирани и в реанимация, по-голяма част от останалите пациенти са на кислород.

Седем лица са настанени за лечение в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски – 2003“, град Дупница. Пациентите са в средно тежко състоя и на кислородна терапия.

 Четирима са хоспитализираните пациенти към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница /като един от тях е с доказан PCR, а останалите с положителни бързи антигенни тестове/. Всички пациенти са на кислородна терапия.

Двама души са починали през изминалото денонощие – жена на 74 г. от община Кюстендил и мъж на 55 г. от община Невестино. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.