23 са новите случи с коронавирусна инфекция в област Кюстендил за изминалото денонощие. В община Кюстендил лицата, дали положителни проби за инфекцията, са 13, в Дупница – 4, по два нови случая има в общините Рила и Кочериново, по един новозаразен в Сапарева баня и Невестино, съобщават от Областния кризисен щаб.

19 са към този час настанените за лечение пациенти в Ковид отделението на МБАЛ „Св. Иван Рилски 2003“ – град Дупница. Двама от тях са на интензивно лечение и в по-тежко състояние. По-рано днес са изписани 8 излекувани души.

54 души са хоспитализирани към този час в Ковид отделението на МБАЛ „Д-р Никола Василиев“ в град Кюстендил. Четирима от тях са на интензивно лечение, останалите пациенти са в тежко и средно тежко състояние.

16 са хоспитализираните лица към днешна дата в Ковид отделението на Общинската болница в град Дупница. От тях трима са в по-тежко състояние и на интензивно лечение. В рамките на днешния ден предстои изписване на по-леките случаи.

Двама души, с положителни проби за инфекцията, са починали през изминалото денонощие. Това са 74-годишен мъж и 65-годишна жена от община Кюстендил. Лицата са имали придружаващи заболявания. Областният кризисен щаб поднася искрени съболезнования на семействата и близките на починалите.