Има различни фактори, които трябва да се вземат предвид при носене на часовник. Според специалистите от сервизния център на измамниците от магазин за часовници Timebox.bg, трябва да обърнем внимание на няколко важни детайла, за да се радваме дълго време на нашия ръчен часовник.

Ето някои от тях:

# 1 Не забравяйте да се запознаете с функциите и характеристиките на вашия часовник. Въпреки че стандартната цел на часовника е да определя времето, някои часовници имат уникални функционалности. Някои от тях измерват изминалото време, докато други са в състояние да проследят втора времева зона. Познаването на характеристиките на вашия часовник може да ви помогне да увеличите максимално използването му. Не се фокусирайте обаче само върху спецификациите. Може би сте затрупани от избора и наличието на стилни часовници на пазара днес. Въпреки че има часовници с много спецификации, не е препоръчително да ги купувате, особено ако може да не се нуждаете от тези функции.

# 2 Помислете за часовник за рокли при вечерни събития. Можете да носите какъвто и да е стил, особено при вечерни поводи, но е препоръчително да изберете дрес часовник за рокля. Това е часовник със златен или сребърен корпус и верижка, който може да се съчетае добре с вечерно облекло. Друг вариант са моделите с елегантни кожени каишки с ослепителен циферблат.

# 3 Верижката трябва да пасва идеално. За да носите удобно часовника, той трябва по естествен начин да приляга на китката и да не създава дискомфорт. Как да разберете дали часовникът е точно по ваш размер и седи на китката по подходящ начин? Ръчният часовник трябва да е леко разхлабен около китката. Не трябва да ви стяга и правилото е да може да поставите пръст между верижката на часовника и вашата кожа. Ако е прекалено стегнат, то ще остави отпечатък при носене.

# 4 Не излагайте часовника си от кожа или силикон на силна топлина. Ако пътувате на открито, опитайте се да не излагате дълго време кожения или гумения си часовник на пряка слънчева светлина. Това е така, защото твърде много топлина може да повреди часовника. От друга страна, може също да причини малки пукнатини по шевовете.

# 5 Не забравяйте да се грижите за часовника си. Някои хора забравят да полагат подходящите грижи за поддръжка на часовника си. Избягвайте да бъдете като тях, за да се радвате часовника си дълго време. Прецизността на механизма на часовника няма да намалее, ако хронометърът се поддържа адекватно и се прави профилактика през две години в официален сервиз за часовници.

# 6 Използвайте само оригинални компоненти. Когато обслужвате часовника си, винаги ползвайте оригинални батерии и каишки. Китайските батерии са с ниско качество и могат да повредят механизма на часовника, предизвиквайки изтичане на киселинна течност. От друга страна използването на евтини каишки може да предизвика кожни проблеми и алергии.


Разнообразието от фалшификати при марковите дамски часовници може да ви завладее. Тъй като има много опции, най-добрият съвет е да потърсите нещо, което можете да носите по всякакъв повод. Добавянето на увереност при носенето му може да ви направи още по-модерни.