30 защитни облекла от най-висок клас, маски, очила и 5 000 лв. дарение получи МБАЛ "д-р Никола Василев" гр. Кюстендил от депутатът Делян Пеевски. Директорът на болницата д-р Александър Величков получи пакетите от кмета на Белица Радослав Ревански и депутатът Халил Латифов.

"Идваме с послание! Област Кюстендил за съжаление е една от областите, в които Коронавируса доста напредваше. Поздравявам всички жители на община Кюстендил, на област Кюстендил. Надяваме се с тези предпазни облекла вие медиците, които сте на първа линия да се чувствате спокойни за да можем да се борим с тази болест." каза кметът на Община Белица Радослав Ревански.

д-р Величков поздрави гостите и им благодари за дарението, хуманния жест и доброто отношение на дарителите към Кюстендил и кюстендилската болница.

"Безкрайно сме ви благодарни за това, което правите, тъй като необходимостта от такива лични предпазни средства е огромна в този момент. Ние имаме не малко болни, едно от най-големите огнища със зараза сме в България. Пациентите се лекуват, денонощно се обгрижват от необходимите екипи, които трябва да са защитени по някакъв начин за да може да продължи максимално добре тяхното лечение. Благодаря ви много, тъй като помощта ви е не само важна за нас, но и много навременна, тъй като в разгара на тази тежка криза с тази Ковид инфекция със благородния жест, който правите сме ви безкрайно благодарни." каза директорът на болницата д-р Александър Величков.

 

Кюстендил Инфо - новини от Кюстендил и региона

Депутатът Латифов пожела на екипа на болницата да не се среща повече с Коронавируса.

"Всички знаем какво е състоянието на общинските и държавните болници и всички знаем, че всъщност ние бяхме неподготвени за тази криза, още по-малко с мерките за защита на хората, които са на първа линия" допълни депутатът Халил Латифов

"Във време в което цялата държава се бори с Коронавируса, целият свят се бори с Коронавируса, всеки един жест на внимание, на помощ е безценен. Приемете моите благодарности, благодарностите на жителите на община Кюстендил за това което правите, както каза и д-р Величков, това е една навременна помощ.“, благодари и заместник кметът на община Кюстендил Светослав Василев.

 Това е поредното дарение, което получава болницата в Кюстендил. Със средства на дарители беше закупен един респиратор, а в момента се набират средства за закупуване на втори.