За четиринадесета поредна година Читалище "Пробуда 1961" ще проведе Конкурс за най-добро домашно вино "Трифон Зарезан” 2020

Събитието е насрочено за 11:00 часа на 14 февруари 2020 г., а домакин е Читалище "Пробуда 1961” гр. Кюстендил кв. "Колуша“.

Желаещите да участват в конкурса трябва да предоставят една бутилка вино (бяло, червено или розе - минимум 0.7 л.) собствено производство най-късно 15 мин. преди началото на конкурса.

Вината ще бъдат оценявани от компетентно жури, съставено от видни сомелиери и ценители от югозападна България и Северна Македония. Критериите за оценка са цвят, бистрота, блясък, плътност, аромат и вкус.

Наред с ритуала “Зарязване на лозята“ за всички участници и гости е подсигурена богата културно-музикална програма с участието на групи и състави към читалището.

Победителя в конкурса ще получи дъбово буре, произведено от кюстендилски майстори. Организаторите са предвидили още много атрактивни награди. Всички участници в конкурса ще получат Диплом за участие. Събитието се провежда със съдействието на Партията на любителите на червеното и бялото вино.