В концертната програма са включени любими песни и дуети от европейската, руска и българска класика.

На 28 ноември 2019 г. от 18:00 ч. в Голямата зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се проведе класически концерт "Музиката е любов, любовта е музика!” с участието на солисти към Държавна опера Стара Загора -  Деси Стефанова – сопрано, Иван Кабамитов – баритон, и Светлана Денева – роял.

Солистката Деси Стефанова е родена в гр. Кюстендил. На 10-годишна възраст започва да свири на виолончело. По-късно става член на Симфоничния оркестър към читалище "Братство 1869”, с който има редица участия в страната и чужбина. В периода 2004 – 2006 г. е солист към Държавна опера в Стара Загора и участва в постановките: "Риголето” от Верди в ролята на Джилда, "Севилският Бръснар” от Росини в ролята на Розина, "Kопринената стълба” от Росини в ролята на Джулия и "Бохеми” от Пучини в ролята на Мюзета. През периода 2006-2012 г.  живее и работи в Италия. Следват редица изяви  в Италия, Австрия, Германия, Франция, САЩ и Словения. 

От 2012 г. до момента отново е солист към Държавна опера в Стара Загора.

афиш

Иван Кабамитов e роден в Асеновград. През 1997 г. завършва ДМА "Панчо Владигеров“ със специалност класическо пеене. Специализира в Академията за изкуство и култура "Борис Христов“ в Рим, а през 2005 е стипендиант в Академия "Киджана“. През 2013 г. завършва майсторски клас по френска камерна музика. От 2011 г. е щатен солист в Държавна опера в Стара Загора. Носител е на награди от международните конкурси за млади оперни певци "Борис Христов“ (2000), "Пълдин“ (2002), Сребърна купа от Пхенян (2007) и мн. др. Пръв Световен изпълнител на множество камерни пиеси и опери. Получава висока оценка от критиката като камерен и солов изпълнител.

В оперния репертоар на Иван Кабамитов влизат над 52 роли от различни стилове и композитори, като певецът има изиграни над 400 спектакъла.