Навигация

Акция "Зима" е кампания за пътната безопасност, която се провежда традиционно от 1994 г. Тя ще бъде проведена натри етапа.

Първият започва от 1 ноември и ще продължи до 10 ноември. Този етап енасочен към велосипедистите и водачите на каруци. Вторият етап на кампанията е от 11 до 20 ноември и ще се проведе под мотото"Пешеходци и водачи за толерантност на пътя". През етапа ще се следи за спазване на правилата на движение за пешеходците и толерантността на водачите към пешеходците. Третата част на кампанията е от 21 до 30 ноември, насочена към водачите и пътниците в превозни средства итехническата изправност на автомобилите.

2 ноември ще бъде обявен за Ден без загинали велосипедисти на пътя; 16 ноември - Ден без загинали пешеходци; 30 ноември - Ден без загинали водачи и пътници. По време на тази кампания ще отбележим и Световен ден за почитане на жертвите на пътя – 20 ноември.

Днес началникът на сектор „Пътна полиция“ – ОДМВР Кюстендил, гл. инспектор Р. Боюклийски представи на брифинг целите на кампанията, анализ на пътно-транспортната обстановка в Кюстендилска област и Препоръките на Националната полиция за безопасно участие в пътното движение.

От началото на тази година до 30 октомври са санкционирани 8 пешеходци за неспазване на правилата за движение – 5-ма са наказани с акт и 3-ма с фиш.

Вижте също ...

Търсене

Кюстендил Инфо - новинарски сайт, проект на Студио Видеограф