55-годишен мъж от Бобов дол е задържан за нарушаване на обществения ред и непристойни действия. Нападнал е словесно и физически служителите на реда, които са реагирали след подаден сигнал за възникнало напрежение на обществено място в града. Задържаният е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Бобов дол, уведомена е прокуратурата.

През изминалата нощ е задържана в ареста на РУ Кюстендил 28-годишна водачка на л.а. „Опел“, управлявала е след употреба на алкохол. Дрегерът е отчел резултат 1.22 промила алкохол в издишания въздух. Полицаите извършили проверката в с. Невестино. 28-годишната е дала кръв за анализ, автомобилът е иззет с протокол за доброволно предаване. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Кюстендил вчера за притежание на наркотично вещество. 33-годишният притежател на то е полиетиленово пакетче с канабис е задържан с полицейска заповед. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. За случая е уведомен дежурен прокурор.

7 пожара са гасили екипи на РСПБЗН  в областта през изминалото денонощие, оказана е техническа помощ по 1 сигнал. Един от пожарите  е нанесъл материални загуби, възникнал е около 23.00 ч снощи в дърводелска работилница в Дупница. Пожарът е гасен от 2 екипа на РСПБЗН – Дупница, унищожени са 180 кв. м покривна конструкция, машини, бяла, черна и компютърна техника 240 кв. м материали. Спасена е сградата. Няма пострадали хора. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Дупница.