Вчера кюстендилски криминалисти са задържали 39-годишен мъж от с. Ваксево за притежание на наркотично вещество. Проверката е извършена на ул. „София“ в Кюстендил, от  мъжа е иззета опаковка канабис. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. По случая е образувано бързо полицейско производство, уведомена е прокуратурата.

Вчера дупнишки полицаи са задържали 17-годишен младеж от Благоевград за извършена кражба на маратонки, анцуг  и блуза от търговски обект в Дупница. По случая е образувано бързо полицейско производство в РУ Дупница, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи в Кюстендил 41-годишен мъж опитал да влезе в жилището си, като се покатерил на дърво, намиращо се в непосредствена близост до жилищната сграда – жилището е на третия етаж. Паднал от дървото, настанен е в кюстендилската болница със счупвания на ръка. Без опасност за живота е. Досъдебно производство е образувано по случая, уведомена е прокуратурата.

Два пожара са гасили вчера екипи на РСПБЗН – Кюстендил, нанесени са щети. Пожарът в булдозер в с. Долно село е възникнал малко преди 16.30 ч, унищожен е двигателен отсек. Няма пострадали хора. Причините за възникването на пожара изяснява РУ Кюстендил, образувано е досъдебно производство.

Пожарът в землището на с. Таваличево е възникнал в житен блок, унищожени  са 40 дка пшеница, 10 дка овес, 6 дка овощна градина. Спасени са 100 дка пшеница, 50 дка овес, 20 дка овощна градина.

Причина за възникването на пожара е искра от хедера на комбайна по време на жътва. Няма пострадали хора.