Вчера криминалисти от ОДМВР – Кюстендил, са задържали 33-годишна жена за престъпление свързано с наркотици. Тя е управлявала л.а. „Нисан“, спряна е за проверка, отказала е да й бъде направен тест за употреба на наркотично вещество. Последвали са процесуални действия и в жилището й открита зелена листна маса, която при направения полеви наркотест е реагирала на марихуана. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

38-годишен мъж е задържан за притежание на наркотично вещество. Полицаите са извършили проверката на кръстовището, образувано от улиците „Казанлък“ и „Бащовица“ в Кюстендил.  В джоб на дрехата му са открити 2 опаковки хероин. Видът на наркотика е установен с полеви наркотест. Бързо полицейско производство е образувано по случая, уведомен е дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в РУ Дупница за управление на МПС след употреба на алкохол. 52-годишният водач на л. а. „Опел“ е управлявал с 1.54 промила алкохол в издишания въздух. Задържан е с полицейска заповед, уведомена е прокуратурата.

6 пожара са гасили екипи на районните служби ПБЗН вчера в областта. Всички са причинени поради небрежно боравене с открит огън. При пожарите в селата Локвата и Яхиново и в Кочериново е имало сериозна опасност да бъдат засегнати сгради, щети не са допуснати