Бързо полицейско производство е образувано вчера в РУ Кюстендил за извършена кражба на цветни метали. Двама мъже – на 40 и на 48 г., са установени от полицейски служители в трафопост в двора на бившия обувен завод в момент на извършване на кражба на медни проводници, събрани в чувал. Двамата мъже са задържани с полицейска заповед. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Бързо полицейско производство е образувано в събота в РУ Рила за управление на МПС от неправоспособен водач. Служителите са извършили проверката в Кочериново на л.а. „Мерцедес“, управляван от 45-годишен благоевградчанин. За случая е уведомен дежурен прокурор.

Л.а. „Лексус“, обявен за издирване от ИНТЕРПОЛ – Великобритания, е установен от дупнишки полицаи, притежание на 26-годишна жена. Иззет е с протокол за доброволно предаване. По случая е образувана преписка в РУ Дупница.

В събота е открит трупът на 63-годишен мъж от с. Копиловци – при моста на р. Бистрица. При извършения оглед на място следи от насилие не са установени, трупът е закаран за аутопсия в кюстендилската болница. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Кюстендил е подаден сигнал за намерено мъртво куче на пътя между селата Горановци – Полетинци. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, трупът на кучето е предаден на БАБХ – Кюстендил, за аутопсия. По случая е образувано досъдебно производство в РУ Кюстендил.

Вчера в РУ Кюстендил е подаден сигнал за счупени клони на 27 овощни дръвчета в землището на с. Раненци от стадо коне. Извършен е оглед на място от дежурна полицейска група, образувана е преписка по случая.

В края на миналата седмица в РУ Рила е заявена кражба на пари от къща в с. Мурсалево. Дежурна полицейска група е извършила оглед на място, установено е, че проникването е осъществено през прозорец на помещение. По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.