Вчера при извършени процесуално-следствени действия от служители на РУ Кюстендил са открити и иззети от имот на 47-годишен мъж в кв. „Изток“ 4.19 грама хероин. Видът на наркотичното вещество е установен с полеви наркотест. Притежателят на хероина е задържан с полицейска заповед за 24 часа.По случай е започнато досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи служители на РУ Кюстендил са задържали 39-годишен кюстендилец за извършена кражба от къща в града. Гражданин подал сигнал, че подозира крадец в съседен имот. Пристигналите на място полицаи установили 39-годишния мъж с торбите с ракия и зимнина пред къщата. Той е известен на полицията с множество противозаконни деяния, осъждан е. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Снощи при възникнал спор между роднини в двора на къща в кв. „Изток“ в Кюстендил е последвало сбиване, присъединили са се към биещите се роднини от съседна къща и съседи. В резултат на сбиването са пострадали 6-ма. Двама от тях са със счупени ръце, един е със счупен крак, един – с черепно-мозъчна травма. Той е закаран за лечение в столично здравно заведение. Трима от участниците в побоя са задържани. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера в РУ Дупница е заявено повреждане на 2 леки автомобила – „Рено“ и „Мерцедес“, счупени са им стъкла. Автомобилите са били паркирани пред дома на собственика в гр. Бобошево. Местопроизшествието е обслужено от дежурна полицейска група, започнато е досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.

Вчера екип на РСПБЗН – Кюстендил, е оказал техническа помощ за отводняване на мазе на къща, наводнено след дъжда. Екип на РСПБЗН – Дупница, е гасил пожар в апартамент в града, причинен от късо съединение. Изгорели са бързовар и ел. скара, няма пострадали хора