Коалиция "БСП за България" регистрира днес листата си за участие в предсрочните парламентарни избори. Водачът на листата Николай Каварджиклиев представи в Националния пресклуб на БТА в Кюстендил екипа, с който ще работи по време на кампанията.

"Листата е съставена от млади хора, професионалисти, знаещи и експерти в своята област, милеещи за района, в който живеят и работят", каза водачът Николай Каварджиклиев.

Той е финансист. Работил е като изпълнителен директор в банки, застрахователни дружества, фонд "Земеделие". С финанси се занимава от 32 години.

"Освен, че съм кюстендилски зет, винаги съм харесвал региона. За съжаление градът не изглежда така, както преди 20-25 години. Липсват му нови работни места, грижа за хората, желание за труд и развитие. Това ме накара да се кандидатирам тук и ви уверявам, че в бъдеще ще работя активно за развитието на Кюстендил и връщането на блясъка му, привличането на инвестиции в туризъм, малки и средни предприятия и най-вече за земеделие", каза Каварджиклиев.

Той посочи, че макар и да не е живял постоянно в града, идва тук всяка събота и неделя, има много приятели и е наясно с всичко, което се случва наоколо. По думите му коалиция "БСП за България" ще се бори за максимален брой мандати в региона, но той е оптимист, че коалицията ще има депутат от Кюстендил.