Според Милен Георгиев в следващият парламент Има такъв народ ще имат депутат от кюстендилския избирателен район.

На предстоящите избори за народно събрание ще се гласува с машини и хартиени бюлетини, но не са изключени манипулации, обяви кандидатът за депутат от листата на Има такъв народ Милен Георгиев пред Кюстендил Инфо. Той е включен в листата на ИТН под №3.

През последните 2 години „Има такъв народ“ - Кюстендил, е организирала множество акции, насочени към местни или национални проблеми.

„Ние не работим само преди избори, ние работим постоянно и в най-различни насоки. Не се ограничаваме само в една сфера – реално проблемите на хората са от всякакво естество“, обясни още кандидатът за депутат Милен Георгиев, който призова на 2 април хората да излязат и да гласуват с бюлетина №4.

В качеството си на предприемач и земеделски производител Милен Георгиев коментира пропуските за развитието на земеделието и изрази своите виждания относно необходимите промени, за да може селското стопанство у нас да бъде нивото на това в другите страни членки на ЕС.

  • Земеделието, за да се развива, както е било и преди години, напоителните системи трябва да са активни и съществуващи, не само да са стари и с разбити канали. Водата е във основата на живота и тя трябва да бъде използвана от всички. Земеделието след като е в основата на нашето съществуване, трябва основно на него да се набляга.
  • Тази година за първи път няма ясен индикативен график за получаването на субсидиите. През последните години на много земеделци се наложи да взимат кредити, не с цел модернизация, а за оцеляване, за това този график трябва да бъде ясен и предвидим за да може да се правят някакви планови разходи. Във всяка сфера на земеделието е необходима такава предвидимост.
  • Сливите и десертното грозде, са изключени от основната група на субсидиране на овощни дървета. Навсякъде има много работа, не може да се каже, че в сливите има два пъти по-малко работа, отколкото в ябълки или в череши, каквито са масовите дървета в Кюстендилска област. Това разделение създава едно напрежение между хората. 
  • Субсидиите, които са от ЕС спрямо българските - нашите са символични. Искаме да сме в Еврозоната, да се работи с евро, ми тогава трябва да се изравни всичко. Тази година, в новия програмен период от ДФЗ са решили, че начинът на подаване на документи ще бъде онлайн. До момента абсолютно всички земеделци отиваха в ОД „Земеделие“ или в ДФЗ и там експертите си вършат тяхната работа. Сега се получава така, че дори и възрастните хора, които се занимават със земеделие, трябва да имат онлайн регистрация и да чертаят имотите си, което води до едно затрудняване и ще откаже  не малко земеделци. 
  • Друг проблем през последните месеци е вноса на всякакви суровини от Украйна, която обаче е извън ЕС и те нямат изискванията, каквито ние имаме. При нас реално във всеки етап от земеделието – от засаждане до продажба и оформяне на документи, е свързан с много изисквания. Ние нямаме гаранция, че това, което се вкарва от Украйна отговаря на условията на ЕС.
  • Не по-маловажен е и начина на продажба на земеделската продукция. Все повече навлизат т.нар. фермерски пазари. На местно ниво, в община Кюстендил, имаме ОП „Пазари“, но всичко е на открито. Моето предложение е да се направи една сграда или да се използва съществуваща, така че местни производители – животновъди или земеделци, да могат да предлагат продукцията си целогодишно. Факт е, че метеорологичните условия на много хора пречат. Това до голяма степен ще улесни както производителите, така и потребителите. 
  • Друг сериозен проблем са и застраховките при производителите срещу слани. Те започват от 20 април, но вероятността за слани тогава е много малка. Нашето предложение е този период да бъде изтеглен по-рано, разбира се рискът ще бъде за застрахователните компании, но кое е по-важно – земеделците да продължат дейността си и да оцелеят или да се угоди на застрахователните компании.
  • Местна фабрика за изкупване и реализация на продукцията е идея от много години в Кюстендил и е напълно реализируема. Ако се прави от страна на Общината, контролът трябва да бъде оказван от местни организации на производители. Идеята на преработката и продажбата е, че именно Община Кюстендил продава, което до голяма степен ще улесни местните производители. Една съвременна фабрика към днешните цени би излязла около 18-20 млн. лв. със складови, хладилни помещения и поточна линия. 
  • Следващата ни идея, но в друга област, е изграждането на паметник на кюстендилката Райна Цанева, която е имала дейност между Първата и Втората световна война. Тя е спасила 600 деца, кюстендилци, сираци. Очакваме съдействие чисто документално от Община Кюстендил, а изграждането на паметника ще бъде изцяло за наша сметка. Паметникът ще се намира в градинката при Чифте баня. Хубаво е местни дейци в нашата история да бъдат припомнени и запомнени, защото това ще остане за поколенията. 

„Направихме доста неща които не се харесаха на другите политически партии и формации, защото сме извън техните схеми обвързани с лични интереси. В програмата на „Има такъв народ“ са включени сектори и отрасли които се нуждаят от определени дейности за тяхното ефективно функциониране.“ припомни той и уточни, че на практика няма нещо, което да не трябва спешно да бъде подобрено.

От местната структура на Има такъв народ продължават и събирането на подписи за референдума. Освен в шатрата на площада, подписи се събират и по селата. Събрани са повече от половината необходими подписи, а кампанията ще продължи и след изборите.

„Ние винаги сме били за истината, която не е удобна. Надявам се хората да преценят, че след като ние не бяха в управлението на последното правителство, видимо нещата не се получиха. Виновниците за предишния провал ги нямаше, но пак нищо не стана – така бяхме изкарани, но реалността е съвсем различна. Всеки от нас има сфера, в която е професионалист и сме оптимисти, че всичко може да се получи. Като цяло нашите предложения винаги са били градивни и позитивни, така че можете да ни подкрепите на 2 април с бюлетина № 4, преференция 103“, призова кандидатът за депутат и предприемат Милен Георгиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!