В РИК Кюстендил представители на ИТН Кюстендил предвождани от бившия депутат от 47 НС- водач на листата за 48 Парламент Снежана Траянска се регистрираха за участие в парламентарните избори на 2 април ,2023 година, предаде „Кубер прес“.

Веднага след регистрацията в изявление пред медии Снежана Траянска огласи имената в листата с уверението че са мотивирани да се явят на изборите и че са убедени -че ще имат мандат в следващия Парламент.

„Току що регистрирахме листата на ИТН за 10 МИР ,водач съм аз със ясното съзнание каква отговорност отново поемам. В листата от осем човека сме с представители от цялата област, от Кюстендил сме двама.“ уточни тя.

„Абсолютно сме мотивирани за участие в изборите на 2 април, разбира се с ясното съзнание каква отговорност носим-пак казвам. От малкия си опит в 47 НС си давам сметка, че когато заставаш пред хората и поемаш ангажименти ,наистина трябва да направиш всичко възможно това да се случи. Убедени сме, че ще имаме мандат, от ИТН на предходните избори в нашата област имахме над 4%,да този път ще имаме представител в НС.“ Смята Снежана Траянска.

Тя коментира и въпросът дали хората ще излязат да гласуват, като припомни че политолози и социолози сочат-че много хора няма да излязат да гласуват.

„В последно време виждаме как хората стават активни, почти всеки ден ги срещаме на площада при събирането на подписите за референдума, разговаряме с тях и нашия извод е -че хората се интересуват и не трябва да обезсмисляме техния глас, и да повтаряме вкупом как ще е малка активността, как това няма значение. Не е така хора излезте и гласувайте няма значение за кого, трябва да имаме представителство. Когато нещо се случва в Парламента ние трябва да сме отговорни за това, също както избирателите-кои хора сме изпратили да ни представляват!“ подчерта Снежана Траянска.

На питане коя политическа партия е най-голямата конкуренция за ИТН, Снежана Траянска в отговор каза-че не са правени анализи но е важно, че се явяват при равни права.

В края на изявлението водачът на листата на ИТН за 10 МИР Кюстендил каза: “Току що при регистрацията на листата в РИК -срещнахме изключителна некомпетентност ,няма да цитирам от коя квота е представителя в РИК, това трябва да е обица на ухото за следващите парламентарни или каквито и да са други избори. В РИК трябва да се назначават професионалисти, хора които четат и са компетентни“.

Снежана Траянска уточни, че акцията по събиране на подписи за провеждане на Референдум за президентска република върви според създадените организация и норма. Събрани са почти половината подписи от това което са си поставили за цел до 24 април. Остават почти още два месеца през които ще успеят да ги съберат за област Кюстендил.

 

Листата на ИТН 10 МИР Кюстендил:

Снежана Траянска-икономист

Катя Димитрова-юрист

Милен Георгиев-предприемач-земеделец

Спас Илъов-инженер

Димитър Джоргов-инженер

Катерина Венева-икономист

Марио Янев-инженер

Снежана Бозева -студент