129 300 бюлетини пристигнаха за предстоящите парламентарни избори на 2-ри октомври в област Кюстендил. Те бяха доставени до сградата на Областна администрация, откъдето ще бъдат разпределени в рамките на днешния ден, а утре ще бъдат предоставени на общинските ръководства, за да могат те да ги подготвят и да ги предадат на секционните избирателни комисии.

Бюлетините бяха посрещнати от областния управител инж. Александър Пандурски, неговия заместник Валентина Караганова, представители на РИК - Кюстендил, органите на МВР и служители на Областна администрация. 

Инж. Александър Пандурски обясни, че 285 е броят на секциите, като има две нови – една в затвора в Бобов дол, а другата в хосписа. 110 са секциите, които ще работят само с хартиени бюлетини, 170 са секциите с машини. 

„Машините ще пристигнат в петък, като тогава ще съберем и демоверсиите, които сега са в Общините и ще ги върнем на фирмата. В събота, по специални лъчове, ще бъдат разпределени съответните машини, заедно с материалите в общините. Вчера се проведе среща със секретарите и силовите структури, засега подготовката за изборите върви нормално и спокойно. Хората са подготвени, обърнахме внимание, преди всичко на проблемите по обучението на секционните избирателни комисии. На места има нови председатели и секретари, които за първи път ще участват в изборния процес и обръщаме сериозно внимание на тяхната подготовка. Ако те знаят нещата и четат документите, всичко ще мине съвсем нормално и спокойно“, уточни още инж. Пандурски.

Създадена е също така организация по предаването на протоколите, като ще има добра координация между органите на реда и деветте общини в област Кюстендил.