Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kustend2/public_html/plugins/system/jsntplframework/libraries/joomlashine/template/megamenu.php on line 228
В Кюстендил ще се проведе състезанието „ИКАР”

Навигация

На 20 април от 9.30 часа на стадион „Осогово” в град Кюстендил ще бъде открито поредното издание на конкурса за нестандартни летателни апарати "Икар".

В инициативата могат да участват ученици от 8 до 18 години, а повода е 12 Април - международен ден на авиацията и космонавтиката и част от традиционното авиошоу "Осогово".

По време на инициативата ще има демонстрация на любителски ракети, самолети, планери и други летателни апарати. Целта е да се провокира творчество и техническото мислене у децата.

Организатори на конкурса са Обединен детски комплекс, клуба за аерокосмически технологии „Зодиак", Българската федерация по авиомоделизъм и Община Кюстендил. Те са предвидили безплатна работилничка за самолечетав в която участниците ще могат сами да сглобяват самолети и да се състезават с тях.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com