Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Даровити ученици от НМУ "Любомир Пипков" ще свирят в Европейския парламент в Брюксел утре, 20 юни

 

София, 19 юни 2018 г. - Концерт на Младежкия камерен оркестър "София" при Националното музикално училище "Любомир Пипков" с диригент Георги Патриков ще слушат депутатите в Европейския парламент и техните гости утре, 20 юни. Изложба на ученици от училищата по изкуствата в България ще съпътства събитието, което се организира по инициатива на Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в Европейския парламент. 

Оркестърът, носител на най-престижните творчески  отличия от основаването си преди близо 70 години до днес, ще изпълни произведения от Йохан Себастиан Бах, Йозеф Хайдн, Франц Дрдла, Бежамин Бритън и Ян Ван дер Роост. Солисти на концерта ще бъдат младите дарования Далия Чолакова, цигулка (10 години, Национално музикално училище "Любомир Пипков" София), Николай Маринов, пиано (17 години, НУМТИ "Добрин Петков" Пловдив) и Димитър Димитров, флейта (18 години, НУИ "Проф. Веселин Стоянов" Русе). Солистите са едни от най-награждаваните млади български музиканти през последните години. Лауреати на престижни български и световни конкурси, талантите ще свирят за първи път заедно на една сцена.

Концертът ще се състои от 19 ч. в зала "Йехуди Менухин" в Европейския парламент утре, 20 юни. Той отбелязва Българското председателство на Съвета на Европейския парламент и се осъществява със съдействието на Министерство на културата.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com