Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Засилено полицейско присъствие ще има около учебните заведения и увеселителните заведения! Взети са всички необходими мерки за обезпечаване на нормалното протичане на абитуриентските балове!

 


И тази година ОДМВР – Кюстендил, ще проведе, разпоредената от Националната полиция операция „Абитуриент“, чиято основна цел е да си осигури безпроблемно провеждане на баловете.  Край всички учебни заведения и местата за празнуване ще има засилено  полицейско присъствие и в Кюстендилска област. Полицейски ескорти ще съпровождат зрелостниците от местата, на които се събират до увеселителните заведения.  Целта е празнуващите да бъдат максимално облекчени и да се придвижат бързо и безпроблемно, както и да не затрудняват останалите участници в движението.  Ще бъде засилен контролът да не се управляват МПС след употреба на алкохол или упойващи вещества. Всички случаи на неправилен превоз ще бъдат заснемани с камери и по тях ще бъде взето отношение.

Контролът в заведенията, където ще има празнуващи, ще бъде засилен, проведени са срещи с фирмите, осъществяващи охранителна дейност. Създадена е и организация за завишен контрол по пренасянето, съхранението и използването на взривни вещества, огнестрелни оръжия, боеприпаси и пиротехнически изделия. Ще се следи и за недопускане на лица в нетрезво състояние.

Засилено полицейско присъствие е предвидено около сборните пунктове, училищата и увеселителните заведения.

Баловете в Кюстендилска област ще бъдат от 24 до 27 май.

http://kustendil.info/galeriya/image?view=image&format=raw&type=img&id=1136

 

Пътна полиция отново напомнят препоръките за абитуриенти:

Спазвайте Закона за движението по пътищата

Дори по време на празници разпоредбите на Закона за движението по пътищата остават в сила. Нарушенията все по-често се документират с автоматизирани технически средства и не се налага спирането на автомобилите на място. Помнете, че няма ненаказани нарушители, това може да се случи и малко след бала.

Мислете за собствената си безопасност

Винаги поставяйте собствената си сигурност на преден план! Никога не позволявайте рисковото поведение на приятелите си, за да не се окажете в опасност от пътен или друг инцидент. Най-рисковото поведение по време на баловете е свързано с:

- управление с несъобразена или превишена скорост;

- неправилно превозване на пътници, показващи се през прозорците или люковете или седнали върху рамките на вратите, или такива, които се изправят от седалките на мотоциклетите и не се държат за никаква опора;

- извършване на опасни маневри с превозни средства, в които превозват пътници неправилно;

- отнемане на предимство;

- преминаване на червен сигнал на светофара;

- управление от неправоспособни водачи;

- управление на МПС с концентрация на алкохол в кръвта и/или след употреба на наркотични вещества или техни аналози;

- подаване на неразрешени светлинни и звукови  сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението, главно към пешеходците;

- возене на повече пътници от броя на местата за сядане.

Празнувайте, но се контролирайте

Празниците и доброто настроение не скриват опасностите и не може да бъдат оправдание или спасение при необмислени и рискови действия. Комбинацията от емоции и еуфория води до непредпазливост, безкритичност и опасна агресивност. Самоконтролът и отговорното поведение не пречат на настроението, но оставят повече спомени.

Намерте си шофьор за бала и след него

Предварително си изберете шофьор за празничното шествие с автомобили. Това може да е родител или друг близък. Не се качвайте в кола с шофьор, който вече е пил. Използвай, че си в центъра на вниманието и се изпълняват твоите желания – помоли и останалите да не рискуват празникът да се провали. При нужда потърси съдействие и от родителите или други близки.

Не шофирайте след употреба на наркотици

Шофирането след употреба на наркотични вещества или техни аналози е престъпление. Рисковете за катастрофа на пътя са големи не само за шофьора, но също така за спътниците му и за останалите участници в движението по пътя. Спомените от бала ще са по-дълготрайни и приятни, ако не си под влияние на наркотици.

При нужда позвъни на телефон 112 

Не забравяйте, че винаги можете да се обадите на телефон 112 за помощ. Звънете и а на най-близките си хора, които ще помогнат по всяко време.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com