Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

На 21.05.2018  от  18:00 ч. в Голяма зала на читалище „Братство 1869” Кюстендил ще се състои Камерен концерт на Росен Идеалов – кларинет, Георгита Бояджиева – виолончело и Александър Василенко – пиано. В програмата ще прозвучат произведения от Нино Рота, Васил Казанджиев, Йордан Дафов, Пиер Булез, Александър Цемлински.

Росен Идеалов концертира активно повече от 30 години като солист и камерен изпълнител у нас и в чужбина. Бил е солист на най-добрите български симфонични, камерни и духови оркестри. Участвал е на сцената на най-престижни международни музикални форуми и фестивали. През 2005 г. получава наградата "Златно петолиние" за високи художествени постижения и принос за разпространението на българската музика. През 2009 получава награда "Златна лира" за върхови постижения в изпълнителското изкуство и високи педагогически постижения. През 2012 за компактдиск "Диалози" и концерта-промоция получава наградата "Кристална лира" на СМТДБ в категорията Камерна музика заедно с виолочелистката Георгита Бояджиева. Преподава камерна музика, оркестрово свирене и кларинет в НМУ "Л. Пипков" и камерна музика в НМА "Проф. П. Владигеров" София.

Георгита Бояджиева е един от най-известните и изявени български виолончелисти. Участва в различни тематични концерти в Москва и Петербург. Води майсторски класове по чело и камерна музика в Гърция /Атина, Патра/.

Като солист и камерен изпълнител до този момент има над 400 концерта - с оркестри, тематични и интегрални изпълнения, многобройни програми с различни камерни формации. Реализира над 70 български и световни премиери, в това число и редица посветени на нея творби. В момента е професор по камерна музика и Доктор по музикознание и музикално изкуство в ИФ на НМА „П. Владигеров”.

Александър Василенко е носител на награди от международни клавирни конкурси в Чехия и Италия. Реализирал е  многобройни рецитали и изяви в концертни програми, включително като камерен изпълнител в рамките на редица престижни международни фестивали. В момента е доцент в катедра "Пиано" на НМА "Проф. Панчо Владигеров" и преподавател по пиано в НМУ "Любомир Пипков" – София.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com