Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Областното състезание на МПО „Млад огнеборец“ се проведе днес на стадион „Осогово“ в Кюстендил. В надпреварата се състезаваха отборите, победители в Районните състезания в Кюстендил победителят е отборът на ЕГ „Петър Берон“, в Дупница победител стана отборът на ОУ „Христо Ботев“ от с. Самораново, победителят на община Бобов дол е отборът на СУ „Христо Ботев“, а на община Кочериново – отборът на СУ „Христо Ботев“.

Участниците в отборите са на възраст от 12 до 16 години и техни обучители са служители на "Пожарна безопасност и защита на населението”, със съдействието на общините, директорите и педагози от училищата.

Теоретичната подготовка на младите огнеборци се ръководи от инструкторите на отрядите (пожарникари-професионалисти), под формата на лекции и семинари по тематика, предварително съгласувана с РУО - МОН.

Състезанията на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ се провеждат с цел повишаване физическата дееспособност на младежите и развиване на практически умения и готовност за правилни действия при пожари и бедствия. Състезателните дисциплини са: Бойно разгръщане на състезателна пътека и 400 m щафетно бягане с препятствия.

Класирането е отборно, а отборът, класиран на първо място, ще вземе участие в Републиканското състезание на МПО „Млад огнеборец“ през месец юни.

В днешното областно състезание победителят е отборът на ЕГ „Петър Берон“ – Кюстендил, на второ място е отборът на ОУ „Христо Ботев“ – с. Самораново, на трето – отборът на СУ „Христо Ботев“ – Кочериново, на четвърто място остана отборът на СУ „Христо Ботев“ – Бобов дол.

Участниците в състезанието бяха наградени с грамоти, медали, купи и лакомства, осигурени от РДПБЗН – КЮСТЕНДИЛ.

Гости на Областното състезание бяха зам. Областният управител Райчо Цветин, началникът на отдел в ОДМВР – Кюстендил, комисар Васил Паргов, зам. Кметът на Община Кюстендил Росица Плачкова.

Наградите връчиха директорът на РДПБЗН комисар Светослав Георгиев и гостите на спортната проява.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com