Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Ст. Комисар Е. Стамболийски – директор на ОДМВР, и ръководството на РУ Кюстендил се срещнаха с кмета на Кюстендил Петър Паунов, за да договорят условията за провеждането на Специализирана полицейска операция за охрана и недопускане нарушения на обществения ред в малките и отдалечени места, и недопускане извършването на нарушения и престъпления  по време на прибирането на селскостопанската реколта.

Участниците в работната среща се договориха охраната в черешовите масиви в община Кюстендил да започне от 25 май. До пика на кампанията охраната ще се поеме от служители на ОДМВР – Кюстендил, поетапно ще се включват и служители на РДГП – Кюстендил, и служители на дирекция „Жандармерия“ на МВР, предвижда се  по време на операцията да се осъществяват обходи и в по-малките населени места, където обработваемите площи са по-малко, но присъствието на полиция  ще предотврати посегателства и ще пресече опити за извършване на битови престъпления.
И тази година в осъществяването на охранителната операция маршрутите на екипите ще бъдат съгласувани с местната власт, поетапно ще бъдат увеличавани и екипите в районите с черешови насаждения, пунктовете за изкупуване на реколта, пунктовете за наемане на работна ръка. Традиционно общинската власт издава заповед за правилата, при които се наемат работници по прибирането на реколтата и извозването им от земеделските масиви и работното време в масивите и на пунктовете за изкупуване на черешите. Специализираната охранителна и превантивна операция  ще продължи до приключването на прибирането на селскостопанската продукция в областта.

Caption

 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com