Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Изтече крайният срок за участие в Дванадесетото издание на Националния литературен конкурс за поезия „Биньо  Иванов” - Кюстендил 2018, чиито организатори са Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”. Литературният конкурс е ежегоден и се провежда под патронажа на кмета на Община Кюстендил Петър Паунов.  В него могат да участват автори от цялата страна.

Целта на конкурса е да продължи ярката литературна традиция на гр. Кюстендил, за чието обогатяване и развитие има безспорен принос творчеството на Биньо Иванов – поетът, свързал трайно съдбата си с този град.

В анонимната надпревара тази година заявиха участие 312 поети с 936 стихотворения. Победителите ще бъдат определени от жури в състав: Председател Димитър Христов – секретар на Съюза на българските писатели, и членове - литературният критик Константин Еленков, Пламен Анакиев - редактор и издател, и кюстендилските поети Благой Ранов и Методи Джонев.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени в навечерието на 24 май и ще бъдат публикувани на интернет страницата на читалището": www.bratstvokn.org.

Официалното награждаване ще бъде на 30 май от 18:00 ч. в читалище „Братство 1869”, зала „Велики учители”.

 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com