Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

На 28 март 2018 г. от 16:00 ч. в зала „Велики учители” на читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил ще се проведе Пресконференция за стартиране на Двадесет и второто издание на Международния конкурс за класическа китара “Акад. Марин Големинов” – Кюстендил 2018! Пресконференцията ще бъде открита от Художествения директор на фестивала г-н Иван Андонов и в нея ще вземат участие членовете на международното жури, гости и участници от страната и чужбина.

Организатори - Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерство на културата на Република България.

От 17:00 ч. ще стартира традиционното дефиле в централната градска част с участието на мажоретни състави от Кюстендил и страната.

Официалното откриване е на 28 март от 18:00 ч. в Общински драматичен театър – Кюстендил.

Конкурсните дни от 29 до 31 март ще протекат в залите на читалище „Братство 1869”.

Тази година заявки за участие са подали китаристи от България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция, Русия, Украйна, Косово и др. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в България и чужбина като проф. д-р Панайот Панайотов, проф. д-р Урош Дойчинович – Сърбия, доц. д-р Стела Динкова, д-р Нели Недева, д-р Столина Добрева и др.

В програмата са предвидени множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина – Александър Хаджи-Джорджевич, Урош Дойчинович, Сърбия, Виктория Куликовска и Трио Одеса, Украйна, Арон Пени, Дуо Джулиан Бутуги и Елвис Бутуги – Косово и др.

На 30 април Майсторски класове по китара ще проведе Дарко Багески от Македония.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com