Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Местния обществен посредник за Община Кюстендил Васил Иванов препоръча на всички държавни институции и частни работадатели да спазят решението на Общински съвет Кюстендил като обяват 21 Март за неработен ден. Според него така всички хора ще могат да усетят празничната атмосфера, а всички които полат труд в празничния ден ще трябва да получат допълнително възнаграждение.

"Всичко което зависеше от мен съм го направил. Още през Февруари месец уведомих Областния управител уведомих и Националния Омбудсман. Като разбрах за настроенията на работодателите, че не желаят да изпълнят решението на Общински съвет Кюстендил уведомих и двата големи синдиката КНСБ и КТ "Подкрепа". Миналата седмица уведомих и трите най-големи работодателски организации. Очаквам въпреки, че до момента няма никаква реакция все пак някой да почива в празничния ден." обясни Васил Иванов - местен обществен посредник в Община Кюстендил.

Кмета на всяка община може да определи за неработни до 3 дни за една година. Това става с решение на общинските съвети и съгласието на областния управител.

"Никой не може да задължи никого дали ще работи или почива в празничния ден, заради това аз ще пускам сигнали до Инспекция по труда, съветвам и гражданите също да пускат сигнали, за да може след съответната проверка Инспекция по труда да санкционира работодателите и те да заплатят за положения труд в празничният ден." допълни Васил Иванов.

Обласният управител Виктор Янев очаква от ръководителите на териториалните звена на изпълнителната власт в община Кюстендил да обяват 21 Март - празника на град Кюстендил за неработен ден и неприсъствен ден. Той е изпратил писма до всички териториални звена на изпълнителната власт като е приложил и становище на Министерството на труда и социалната политика.

Девойка Кюстендилска Пролет 2016 г. - фотограф: Студио Видеограф

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com