Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

На 24 Март във Велинград ще се проведе 7 национален фестивал за любители на български хора "Пролетно хоро". Изданието на фестивала тази година е посветено на 70 години от създаването на Велинград.

На велинградска земя хорца ще тропкат танцьорите от ТФ "Партньори" към Сдружение Партньори - Кюстендил, както и танцьори от Дупница, Благоевград, Сандански и други.
В седмото издание на фестивала отново ще има изненади за участниците. Откриването ще бъде в ръцете на представителния духов оркестър на курортния град. Музикантите вече репетират и подготвят специална програма с фолклорни мотиви.

снимка от въздуха на "Пролетно хоро" 2017 г. Велинград

"Роял Бенд Благоевград" е оркестърът, който на откритата сцена на площад "Възраждане" отново ще свири за да се хванат всички голямото пролетно хоро. Ще се изиграят 6 хора от всяка една фолклорна област на България. Преди това обаче парад-дефилето ще премине през целия град, а организаторите очакват да се включат около 2000 танцьори и гости.

Фестивалът не е с конкурсен характер, неговата основна цел е да събере хора с различно образование, възраст и интереси, който обичат българския фолклор и играят с удоволствие български народни хора.
Всяка група ще се представи с хора на открито и индивидуално представяне в зала.
През 2017 година фестивалът "Пролетно хоро" бе номиниран за туристическо събитие на годината в годишните награди за туризъм на министерство на туризма.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com