Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Зам.кмета Надя Каратова уточни,че бюджет 2018 е на база фискални правила от закона за публчните финанси ,указания на финансовото ведомство, предложения на второстепенните разпоредители с бюджета на кметове и кметска наместници.Основата цел на бюджет 2018-запазавне на бюджетното салдо и подобряване на финансовото състояние на общината.

В общинска заседателна зала се проведе публично обсъждане на бюджет -2018 на община Кюстендил,кмета Паунов определи бюджетната рамка за настоящата година като очертаваща се положителен привкус,предаде репортер на «Кубер прес».По думите му бюджета ще е рамките на 38,5 млн. лв.-с положителна тенденция в приходната база,същевременно с намаление на част от разходите, свързани с ЕСКО договори и реализирани проекти, които вече са изплатени. Според градоначалника акцентите ще продължат да бъдат в областта на преодоляване в негативната тенденция в демографския прираст.
Той добави,че положително е увеличаването на броя на работните места, негативното- все по-малко са хората които желаят да ги заемат.Според кмета това е негативна тенденция в цялата страна, но изключително тежка е в региона.
Във финансова рамка 2018 са заложени инвестиции основно в общинска база, подобряване на пътната инфраструктура и подобряване на мрежата за минерална вода, което е предпоставка за инвестиции и привличане на туристи.
Градоначалникът поясни,че пердстой отчиане на прираста на туристите в Кюстендил,като добави-за парк-хотел „Кюстендил”-близо с 30% е по-висок ръстът на нощувките и броя на приходната база.
Кмета отбеляза още,че един от акцентите е инвестицията в образованието,много работа с бизнеса съответно адаптация на специалностите към нуждите на регионалния бизнес.
Зам.кмета по финансите в община Кюстендил Надя Каратова поясни ,че че бюджет 2018 е на база фискални правила от закона за публчните финанси ,указания на финансовото ведомство, предложения на второстепенните разпоредители с бюджета на кметове и кметски наместници.Основата цел на бюджет 2018-запазавне на бюджетното салдо и подобряване на финансовото ссътояние на общината.
Общия размер на очакваните приходи са в размер на 41млн.381хил.600лева,в т.ч. от държавни субсидии 25млн.237хил.500лева,собствени приходи -13млн.493хил.500лива очакванията са общо приходите да бъдат повече с над 2 млн.579,4хил.лв.
През 2018 се очаква от таксиметрови превози с издадени около 200 разрешителни в общинската хазна да влязат 60 000 лева.
Надя Каратова каза,че ще бъде продължена кампанията по изнесени каси в населените места и за втора година плащане на налози по Интернет,през 2017 по-този начин са били събрани повече от 20 000 лева.
По-малки са очакваните приходи от продажба на общинско имущество и активи -310 000лева,и от глоби също по-малко-190 000 лева.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com