Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Още пет жилищни блока в град Кюстендил ще бъдат обновени по проект за енергийно обновяване финансиран от ОП "Региони в растеж". Общата стойност на ремонтните дейности е 2,5 млн. лв., която ще бъде достатъчна за 17 800 кв. м. уточниха от Община Кюстендил.

Договора е подписан на 29 Септември и е със срок на изпълнение 18 месеца. Сградите, които ще бъдат обновени се намират на: ул. “Гладстон” №2, ул. “Климент Охридски” №5, ул. “Александър Димитров” №41, ул. “Цар Освободител” № 328 и “Цар Освободител” № 326. Най-старият от тях е строен 1974 година,а останалите са между 1980- 1988 г.

"Сградите са избрани от комисия , която от 20 подадени заявления е отделила 10, които са с изрядни документи. Общо 7 блока отговарят на приоритетите на инвестиционата програма. На база постигнатата цена при обществените поръчки и изискването да бъдат 5 блока, т.е. съобразявали сме се разгънатата застроена площ." каза инж. Росица Плачкова заместник кмет по инвестиционната политика в Община Кюстендил.

Ремонтът ще удължи жизнения цикъл на сградите, както и ще намали разходите за енергия. Ще създаде по-добри условия за живот с топлинен комфорт на живущите в тях. Освен това фасадите на тези блокове, много от тях строени преди повече от 40 години ще получат нов облик. Според експерти ще се намалят и вредните емисии на парниковите газове в град Кюстендил заради намаленото потребление на твърдо гориво, което е част от идеята на проекта изцяло финансиран от Европейският Съюз.

 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com