Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

От Сдружението на общопрактикуващите лекари в Кюстендил подкрепят искането да се въведат потребителски такси за преглед на деца, пациентите освободени от нея на база различни заболявания, това потвърди пред “Кубер прес”, д-р Румен Алексов председател на сдружението на общопрактикуващите лекари в регион Кюстендил.


Организацията настоява от миналата година, въпроса се повдига навреме преди предстоящата процедура по формирането на бюджета за следващата година. В момента прегледът на деца при личния лекар е безплатен и той не се компенсира по същия начин, както в специализираната или болничната помощ, където и за деца има такси и то дори по-високи от стандартната такса от 2.90 лв.,

Предложението ни е потребителската такса за деца да е като за пенсионерите - 1 лев, а останалите 1.90 лв. да се покриват от здравната каса.
 

”От моите данъци, от данъците на колеги, вашите, да се заплаща за децата, както за пенсионерите. Един лев да плащат родителите, а останалите 1 лев и 90 стотинки да се заплащат от държавата, което е безкрайно справедливо. Не може нашите колеги, както и медицинските сестри и други да изпълняват социална политика. Извинявайте, ние изпълняваме тази политика плащайки си данъците", поясни той.
Хронично болните – също да не са освободени от потребителска такса, искат джипитата.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com