Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kustend2/public_html/plugins/system/jsntplframework/libraries/joomlashine/template/megamenu.php on line 228
Следим извършените медицински прегледи чрез електронен код

Навигация

Уникален код за достъп на пациента ще проследява здравния статус от 2008 година насам. Персоналният идентификатор се получава срещу лична карта, която се представя в Районната здравноосигурителна каса в Кюстендил. Издаването на кода е безплатно, а времето за което се прави е в рамките на две минути.

"Идеята на този код е пациентът да е наясно какви манипулации са му правени в дадено болнично заведение. Целта е по-голям контрол от страна на средствата, които той плаща като здравни вноски. Така кодът ще позволява пациентът да се информира къде са отишли парите му", коментира директорът на РЗОК д-р Сашо Котев.

Перосналният код ще даде възможност на пациентите при възникнали съмнения да сигнализира с жалба, писмо или уведомление съответната РЗОК.

"Подобно нещо съм чула, че действа в Германия и Чехия. Мисля, че издаването на такъв код е нещо положително, както за младите, така и за по-възрастните. Той ще дава възможност линчият лекар да види какво лечение е провеждано", коментира Николина Георгиева.

"Преди четири дни отидох да получа този код от касата, като разбрах какво предлага, се отказах, не ми трябва. Оказа се, че той показва, че съм бил в болница, но не и какви манипулации ми са направени от един кардиолог например", коментира Васил Георгиев.

Как кодът ще сработи, това ще покаже времето. Все още напливът към тази услуга не е сред очакваните. По-възрастните дори са скептични, техните предложения са кодът да дава повече информация като медицинско досие.

 

 

 

 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com