Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Кюстендил бе първият град в страната, където започна кампанията "Избери снукър" на Министерството на младежта и спорта и на Българската федерация по снукър. На две маси за деца и възрастни, всеки имаше възможност да се включи в този непопулярен  все още за България спорт. Инициативата ще се проведе в още три града в страната, в които има развити клубове по снукър.

В Кюстендил той е създаден преди 6 години от Лъчезар Гергов. После треньор става Юлиян Петров. 

"Всеки може да играе снукър стига да има желание, това е един джентълменски спорт, който те научава да уважаваш противника. Масата е с размери 3,60 на 1, 80, победител е този, който успее да вкара най-много точки", споделя 16 -годишният Даниел Младенов. Той се занимава със снукър от 4 години и досега е участвал в различни национални състезания в София и Пловдив.

Дейвид Давидков е на 15 години, и е в клуба също от 4 години. "За да станеш един добър състезател по снукър и първо да се научиш, ти трябва много сериозна подготовка. Поне една година, и то при занимания по пет пъти седмично, поне аз така правя", споделя Дейвид Давидков.

Техният треньор Юлиян Петров е доволен от представянето им. "За да играеш снукър, трябва много да го обичаш. То е нещо като математиката, или я харесваш или не. Аз например се запалих още преди 1990 година. Целта на тази кампания е да привлече вниманието на децата, и да ги откаже да не изброявам от какви зависимости", казва Юлиян.

На масите пред община Кюстендил безплатно всеки можеше да се включи, както и да гледа демонстрациите на лицензиран треньор.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com