Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Ремонтни дейности разрушиха участък от главната улица "Хаджи Димитър"  в Кюстендил, която миналата седмица бе асфалтирана основно. Причина за разкопаването стана авария във вик мрежата. Улицата дори беше затворена заради полагане на асфалтовата настилка миналата седмица.

"Хубаво направиха, асфалтираха я. Тръбата обаче се пука сигурно четири пъти, като мина валяка. Сега водата пак е мътна, видях като слагах на кокошките", коментира Стоян Пищолджийски.

"Според мен двете фирми - тази дето полага асфалта и ВиК трябва да се разберат предварително. Първо да мине ВИК да оправи тръбата и след това да се асфалтира, да има някаква координация, ако не общината да ги санкционира", предлага Христо Кръстев. 

Мястото вече е запълнено с фракция . От Кюстендилска вода изпълниха ангажимента да възстановят разкопания участък.

"Всеки допуска грешки, това е човешко. Който не работи той не греши. Хубаво е, когато се допускат по-малко грешки. Всичко е добре, когато няма човешки жертви", коментира Стоян Стоянов. 

Техниката използвана при асфалтиране е станала причина за пробива на тръбата, обясниха от водното дружество. Същевременно пък заради асфалтиране ще бъде затворена друга главна улица на Кюстендил - "Цар Симеон Първи". Това ще стане от 10-и август.

Асфалтирането е част от програмата на общината за тази година за реновиране на уличните настилки в града и по селата.

Log in to comment
???'s Avatar
??? replied the topic: #15299 6 месеца 1 седмица ago
Тръбите са ангажимент на ВиК. Не е редно да се вини някой друг за състоянието им освен положилия и одобрилия ги. Ако са положени некачествени или нестндартни с цел да се откраднат пари - следва да е за сметка на изпълнителя и възложителя. Ако по някаква причина не е възможно да се положи нормален тръопровод - изкопаава се улицата, излива се бетонов ръкав или тунел и се полагат в него. Ако пък и това не е възможно, че нчма как да се откраднат пари - след асфалта се поставя ограничение само заа пешеходци и велосипедисти! И не на последно място - това в държава почти не се случва :)))))

Discuss this article

INFO: You are posting the message as a 'Guest'

Вижте също ...

Търсене

Вход

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com