Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

27 ученици от осми до единайсти клас от различните кюстендилски училища ще получат между 70 и 350 лева за доброто си представяне на теста за общински стипендии. Той се проведе за шеста поредна година, а писмените работи се оценяваха от комисия под председателството на социалния антрополог Харалан Александров. Имената на учениците, класирани от първо до трето място в две възрастови групи бяха разсекретени от заместник-кмета по хуманитарните дейности Светослав Василев и директора на Дирекция "Образование, култура и младежки дейности " инж. Нели Петкова.
"Действително тази година участниците са по-малко 49, но за сметка на това пък имаме ученичка, която е постигнала 34 точки, при максимални 36. Това е Илияна Симеонова от 10 б на ЕГ "д-р Петър Берон", заяви Нели Петкова.
На второ място по резултат с 33 точки е Кристън Крумова отново от 10-и клас на ЕГ "д-р Петър Берон" и трета с 32 т. е Божидара Начева от 11-и клас на ПМГ "проф. Емануил Иванов".
 
При малките от осми - девети клас с най добър резултат е Василена Хранова от ПМГ "проф. Емануил Иванов" с 33 т., следвана от Анастасия Василева от ЕГ "д-р Петър Берон" и трета Виктория Нешева от същото училище.
 
На официална церемония на 3-и август във Възрожденското училище, учениците ще получат и финансовите стимули.
 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com