Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Доброволците от Детските полицейски управления в Кюстендил успешно завършиха първата си учебна година. Заключителното занимание проведоха в манастира „Свети Лука“ в с. Граница. Там бяха посрещнати от игуменката на манастира сестра Фотиния. Тя им разказа за християнската вяра, ролята на православието в съвременното общество, за традициите и обичаите на българина, за християнските празници. Сестра Фотиния запозна гостите си и с историята на манастира и ги почерпи с лакомства.

По време на този излет доброволците организираха и спортни състезания и игри.

Доброволците от Кюстендил работят по проекта „Детско полицейско управление“ в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ и ОУ „Проф. Марин Дринов“. Проектът е 2-годишен и се осъществява от екип от РУ- Кюстендил и педагог от училището, в което работи ДПУ.

През първата учебна година те се запознаха с работата на Охранителна полиция, имаха занимания по безопасност на движението – кой упражнява контрол на пътното движение, какви са правата и задълженията на пътните полицаи, как действат те при установяване на нарушение.

Имаха занимания по детска лична полицейска защита, вече могат да окажат и първа долекарска помощ…

Доброволците от ДПУ в ОУ „Проф. Марин Дринов“ получиха свидетелствата си за успешно завършена първа учебна година, а тези от ДПУ в ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще получат свидетелствата си на 1 юни.

 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com