Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Охраната на черешовите масиви във връзка с предстоящата кампания коментираха кметове на села в Кюстендил с представители на Районното управление на полицията.

И тази година в охраната ще се включат и сили на жандармерията. Предвиждат се и позициониране на два мобилни контролно -пропускателни пункта.

„Охраната на черешите няма да се различава по-нищо от предходните години. Ще съсредоточим усилията си, ще бъде ангажиран достатъчен брой полицейски състав при охраната на масивите“, коментира началникът на РУП -Кюстендил Росен Райчев.

Под въпрос е и използването на термовизьорите на Гранична полиция, тъй като ангажиментите им са насочени в посока на бежанската вълна

Измръзването на черешовите масиви при двете атмосферни аномалии от тази година ще провокират и по -високи цени при изкупуването на реколтата. Прави се и организация за извозване и охрана на берачите, които ще бъдат ангажирани от кв. Изток. В голяма част от селата реколтата е компроментирана от 90 до 100 %, но надеждите са, че ще има череши. В село Соволяно масивите със сладкия плод са близо 1 000 декара.

„Ние заедно с общинска охрана съдействаме на полицията при охрана на черешовите насаждения. При забелязване на съмнителни лица в района на черешовите масиви, уведомяваме и сме длъжни да направим това ресорните институции“, коментира кметът на село Соволяно Пламен Илиев.

Кметовете на населени места трябва да излязат с предложения относно местата за изкупуване на череши. Впоследствие те ще бъдат регламентирани със заповед на  кмета на Кюстендил Петър Паунов.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com