Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Музикалният форум ще се проведе от 5 до 8 април 2017 г. в гр. Кюстендил. Организатори - Община Кюстендил и читалище „Братство 1869”, със съдействието на Министерство на културата на Република България и Информационен център Европа Директно – Кюстендил.

На 5 април от 15:00 ч. пред читалището ще се проведе Младежко изложение, от 16:00 ч. Пресконференция ще дадат гостите и журито на конкурса, от 17:00 ч. ще стартира традиционното дефиле в централната градска част с участието на мажоретни състави от Кюстендил и страната.

Официалното откриване е на 5 април от 18:00 ч. в Общински драматичен театър – Кюстендил.

Конкурсните дни от 5 до 8 април ще протекат в залите на читалище „Братство 1869”.

Тази година заявки за участие са подали китаристи от България, Сърбия, Македония, Турция, Гърция Русия, Украйна и др. В журито на конкурса са поканени едни от най-утвърдените имена в България и чужбина като проф. д-р Панайот Панайотов, проф. д-р Урош Дойчинович – Сърбия, доц. д-р Стела Динкова, д-р Нели Недева, д-р Столина Добрева и др.

В програмата са предвидени множество лекции, беседи и концерти на гостите от страната и чужбина - Никола Монтела – Италия, Виктор Илич,  Весна Петкович и Братислав Златкович – Сърбия, Корина Вогюка – Гърция, Дуо Росен Идеалов – кларинет и Георгита  Бояджиева – виолончело,  „Марчин Козьол квинтет”- Полша, Явор Генов – лютня и др.

На 7 април Майсторски класове по китара ще проведе Дарко Багески от Македония.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com