Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Талантливите танцьори от Детско-юношеския танцов ансамбъл „Кюстендилче“ към Обединен детски комплекс с художествен ръководител Рангел Маджарски се завърнаха с награди от Националния музикално-фолклорен конкурс „Орфееви таланти” – гр. Пловдив.

Те завоюваха сребърна лира в категория А-3 (училища, ЦПЛР, НЧ и школи). За отличното си представяне ДЮТА получи и Специалната награда на Управителния съвет на Българския национален младежки фолклорен съюз – парична премия в размер на сто лева.

В Националния конкурс „Орфееви таланти”, участваха над 5000 фолклорни дарования от цялата страна.

Форумът се провежда за седемнадесети път и е организиран от Община Пловдив, Националния младежки фолклорен съюз и Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство. Конкурсът предоставя възможност за изява на деца, ученици, студенти и преподаватели в областта на българското народно-песенно, инструментално и танцово изкуство, като целта е съхраняване и обогатяване на българската национална култура.

Председател на журито бе ректорът на АМТИИ проф. Милчо Василев, а членове – проф. Тодор Киров, проф. Любен Досев, проф. Костадин Бураджиев, проф. Даниела Дженева и други изтъкнати изпълнители на фолклор и специалисти.


 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com