Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/kustend2/public_html/plugins/system/jsntplframework/libraries/joomlashine/template/megamenu.php on line 228
21во издание на Международния конкурс за класическа китара "Академик Марин Големинов"

Навигация

Читалище "Братство" в Кюстендил започна подготовката за 21-то издание на Международния конкурс за класическа китара "Академик Марин Големинов".

Интерес към проявата са заявили музиканти от Балканските държави, съобщи директорът Иван Андонов. "Традиционно се включват ученици от Средните музикални училища в страната, китаристи от Гърция, Македония, Сърбия и Румъния. Изобщо участници от съседните на страната ни държави", каза още Иван Андонов.

По-различното тази година е бумът на деца в малките възрастови групи.  "В конкурса по регламент е участниците да представят задължително пиеса на български композитор", добави организаторът.

Читалището е номинирано и за национална награда в раздел "Изкуство" на престижна неправителствена организация, за усилията си по утвърждаване на конкурса през годините. Идеята ще презентират в столицата, а като нейни застъпници са поканени кметът на Кюстендил Петър Паунов, както и внучката на Марин Големинов, Лили Големинова.

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com