Навигация

Помогнете за развитието на сайта...

Можете да помогнете, като ни позволите да ползваме част от ресурса на Вашия компютър за добив на криптовалута!

Loading...

Благодарим Ви!

Читалище „Братство 1869” гр. Кюстендил е сред петте финалисти в Конкурс АГОРА за гражданска инициатива, реализирана през 2016 г. Осмото издание на Конкурса се организира от Платформа АГОРА с финансовата подкрепа на Фондация „Чарлз Стюарт Мот”, в партньорство с Комуникационна агенция PRoWay и Хотел „Рамада София" и с медийната подкрепа на Българското национално радио и ngobg.info (информационен портал за НПО в България).

В тазгодишното издание на Конкурса са постъпили 38 кандидатури, които са  оценени от деветчленно жури. В резултат на задълбочена оценка и обсъждане на подадените кандидатури конкурсното жури излъчи инициатива Международен конкурс за класическа китара "Акад. Марин Големинов" като носител на отличието в Категория „Изкуство и култура за развитие”. С това читалището става един от претендентите за голямата награда на Конкурса, наред с финалистите от останалите четири категории. Съгласно регламента изборът на носителя на наградата на Конкурс АГОРА 2016 ще стане с прекия вот на аудиторията по време на официалната церемония, когато ще бъдат презентирани петте инициативи. Кюстендилският китарен конкурс ще бъде презентиран от г-н Иван Андонов – председател на НЧ „Братство 1869”, инициатор за създаването и художествен директор на конкурса.

Церемонията ще се проведе на 31 март 2017 год. (петък) в хотел "Рамада София", зала, гр. София от 18:00 часа.

Всяка от номинираните организации ще има възможност на 3 застъпника от общността, които атрактивно да подкрепят  кандидатурата. Застъпници на читалище „Братство 1869” ще бъдат г-н Петър Паунов - кмет на Община Кюстендил, проф. д-р Панайот Панайотов – китарист и преподавател в Софийски университет и Нов български университет и Председател на международното жури на Китарния конкурс, г-жа Лили Големинова - музикален директор на БНР – София, внучка на патрона на Кюстендилския конкурс и дългогодишен член на журито.

По своята същност кюстендилският китарен форум е феномен, защото успява да обедини изключително голям брой хора и организации от страната и чужбина в името на една обща и благородна идея. За своите 21 издания той се утвърди като един от водещите музикални конкурси не само в България, но и в Европа, развиващи се във възходяща посока!

Съорганизатори на конкурса са Министерство на културата на Република България, Община Кюстендил, Информационен център Европа Директно – Кюстендил и читалище „Пробуда 1961” гр. Кюстендил.

 

Вижте също ...

Търсене

Времето в Кюстендил

 

Нагоре
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com